Vesiliikunta Virtaus- Tullessasi uimakouluun

TULLESSASI UIMAKOULUUN:

Ilmoittaudu kassalla omalla nimelläsi, saat avaimen pukukaappiin. Yli 5-vuotiaista tulee suorittaa uimahallimaksu kassalla.

HAANOJAN HAALILLA keskiviikkoisin ja perjantaisin, hallin ollessa yleisöltä suljettu, tulee uimarille hankkia 10-kortti etukäteen. Kortin voi hankkia miltä tahansa Kouvolan uimahallilta kassojen aukioloaikana. Ensimmäisellä uintikerralla kortin numero ilmoitetaan uimaopettajalle, se merkitään nimilistaan ja käynti veloitetaan kortilta seuraavana työpäivänä. Asiakkaiden tulee huolentia että kortilla on riittävästi latausta käyntien veloittamiseen. Avaimet ovat telineissä aulassa josta ne voi ottaa ja johon ne myös palautetaan.

Napero ja Vekara ryhmissä vanhemmat tulevat mukaan altaaseen, kurssin alkamisaikaan tapaamme altaalla. Ryhmien kesto on 30min.

Vesipeuhula, Alkeis- ja jatkouimakoulu ryhmissä, vanhemmat tulevat lapsensa mukaan pukuhuoneeseen, uimaopettaja noutaa lapset yllä ilmoitettuna aikana pukuhuoneesta valmiiksi riisuttuina, uimapuku, pyyhe ja laudeliina kainalossa, voit myös ottaa omat uimalasit ja saippuan. Pitkät hiukset tulee sitoa kiinni.

Mikäli lapsi tulee eri sukupuolta (kuin uimaopettaja) olevan vanhemman kanssa, noutaa opettaja lapset: Urheilupuistossa ja Korialla naisten/miesten pukuhuoneen ovelta (laita pyyhe päälle ja läpsykäs sandaalit jalkaan), Haanojalla ja Valkealassa ryhmäpukuhuoneen väliovelta, Kuusankoskella pukuhuoneiden välisestä tilasta.

Kouluikäiset lapset (yli 7-vuotiaat) tulevat hallin sääntöjen mukaan itsenäisesti allastilaan pojat miesten ja tytöt naisten pukuhuoneen kautta mikäli ovat eri sukupuolta kuin opettaja. Lapsi ei saa mennä yksin altaaseen vaan opettajaa odotetaan altaan vieressä penkillä. Vanhemmat voivat myös tuoda lapsen altaalle mikäli tulevat itsekin uimaan, opetus alkaa n. 5-10 min kokoontumisajan jälkeen.

Uinnin jälkeen lapset palaavat vanhempiensa luo pukuhuoneeseen aikataulussa merkittyyn kellon aikaan saunotettuina ja suihkun raikkaina.

Kouluikäisten alkeet,  Uintitekniikka 1 ja 2 ryhmäläiset sekä Kerholaiset siirtyvät itsenäisesti (tai vanhempien avustamana jos tulette yhdessä uimaan) pukuhuoneesta, peseytymisen kautta, allastilaan kokoontumispaikallemme altaan viereiselle penkille. Altaaseen ei saa mennä ilman opettajaa. Voit ottaa pyyhkeen ympärillesi ettei tule vilu jos edellinen ryhmä ei vielä ole loppunut. Altaalle ei kannata tulla siksi myöskään liian aikaisin. Ryhmä loppuu altaalla ilmoitettuun kellon aikaan jolloin lapset saavat lähteä saunaan ja pesulle.

Lasten ryhmissä: Mikäli vanhemmat (tai muu hakija) ovat uimassa, voi lapsi jäädä myös hetkeksi uimaan, ison altaan ryhmissä itsenäisesti jos vanhempi on ilmoittanut luvasta opettajalle (uintiaika 1,5h). Muussa tapauksessa yksin ei kukaan saa jäädä uimaan turvallisuussyistä.

Aikuisten kurssit alkavat ja päättyvät altaalla ilmoitettuna kellon aikana. Älä saavu altaalle liian aikaisin jottei sinulle ehdi tulla kylmä jo ennen kurssin alkua. Voit toki halutessasi uida muutaman kierroksen lämmittelyksi jos olet hyvissä ajoin paikalla.